Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2009 09:59 - Финландия като за Финландия
Автор: ahmeddogan Категория: Туризъм   
Прочетен: 2755 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 09.03.2009 09:59


На 24 или 25 юни, когато се празнува Иванов ден, на финландски език - Juhannus, хората палят голям огън и около него пият и пеят, пеят и пият.В цяла Финландия се пие ужасно много. Впрочем в България се употребява много повече алкохол, само че във Финландия хората се напиват много по-бързо от българите

 

Във Финландия в новогодишната нощ девойките хвърлят през рамото си обувка. Поверието е, че ако тя падне с върха си към вратата - предстои сватба. Подобни обичай имат и прибалтийските страни, където не сядат без традиционните рибни ястия и пай с коняк и водка.

 

През зимата се провиделява някъде към 10 сутринта и след това става пак тъмно към 15.00. Така, след  зимата и по средата на март вече денят става непрекъснат.

 

Финландците са с най-голям брой на самоубийства и тем подобни и се смята, че точно това (липсата на светлина)е една от причините за това. Kaто се прибави и безработицата, употребата на алкохол и много други фактори като това, че в средна и северна Финландия хората живеят много раздалечени един от друг.

 

Финландците са бели и пухкави и най-големите националисти. За тях в света не съществува друга националност освен тях. Те и до този момент не могат да приемат човек от друга раса за нормално същество. За тях финландско значи най-доброто.  Финландците купуват едни малки доматчета, които имат само формата на домат-нямат никакъв вкус- а не купуват от доматите, които са от Испания, големи и сочни. Не, те не са финландски, и нищо, че са три пъти по-евтини, се взима от финландските. И така са във всяко едно отношение.


Финландец означава човек който през делничните дни ходи с костюм и вратовръзка и куфарче и когато види пияница, минава на другия тротоар, за да не кажат, че и той е пиян. Същият този човек в петък вечерта пикае на средата на улицата с куфарчето в ръка.  Хелзинки е невероятно красив, но не дай боже да попадне чужденец в него петък вечер. Ще бъде поразен, и дълго време няма да се съвземе, защото ще види 12, 13 годишни деца пияни, като донски казаци, но няма да види трезвен човек, а ако види такъв, то той ще е чужденец. Финладнците не пият, а се наливат.

 

На 1 май , може да се каже, че те са абсолютно пияни. Това е най-пиянския ден за тях. Тогава не остава нито един трезвен като изключим децата под 10 години. Вечерта финландско семейство отива на ресторант. Според нашите представи те ще отидат да хапнат, пийнат и потанцуват, но според тях те отиват да пият. Още с влизането се започва и след това двамата се виждат в понеделник сутринта и нито единия, нито другия може да каже къде е бил. Друг е въпросът, че такова ходене в ресторант за едно обикновенно семейство е един или два пъти в годината, защото е много скъпо и след такова ходене те дълго трябва да се съвземат и спестяват. В понеделник сутринта разговорите по работните места са за това кой колко каси бира е изпил и всеки се гордее с това.

 

На 10 юли  във Финландия например се провеждат състезания за това, кой ще издържи най-дълго и при най-висока температура във сауната.

 

Всички големи банки и концерни имат за шефове шведи. Това много подтиска самите финландци.




Гласувай:
1



1. baletlnetpepas - Написаното е достоверно
09.03.2009 10:08
и показва добро познание върху народо психологията на Финладците. Ще добавя само един линк, който би трябвало да убеди всеки в казаното от многоуважаемия блогър Ахмеддоган

http://www.youtube.com/watch?v=yfBS0Be7EFc&eurl=http://baletlnetpepas.blog.bg/viewpost.php?id=231889
цитирай
2. looklikerain - Абе,
09.03.2009 14:46
остави ги, нещастници. Но не отчитате най-важната им придобивка за съвременната цивилизация, а именно водка Финландия.
цитирай
3. cccp - Във Финландия
09.03.2009 14:57
водката Финландия не е Финландия;)
цитирай
4. анонимен - Аман от комплексирани...
07.06.2009 15:56
...графоманчета, като въпросният Доган. Ебал съм те, че заради такива помашки изцепки като тебе, що дертове имаме на изборите...ти др страни тръгна да критикуваш и оправяш.

Никога не бих се регнал да пиша в такава затворена и модераторска система като Блог.бг, ама и за 1 мин. да се зачета и веднага ми стана ясно, колко си назад в сравнение с интелекта на Лидис. Отдалече си личи, че имаш само злоба и затъпяване у тиквата. Колкото и да позираш като хомо с книжка в ръка. Георги Минчев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ahmeddogan
Категория: Политика
Прочетен: 417256
Постинги: 96
Коментари: 981
Гласове: 1805
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031